Poradna - Onemocnění ledvin a močových cest

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hypospadie

Co je to hypospadie?

Odpovědi na otázku

vrozená nemoc
Hypospádia je vrodená vývojová chyba močovej rúry, vonkajšie ústie uretry sa nachádza proximálne a ventrálne od vrcholu glans penis. Presné príčiny vzniku hypospádie nie sú doteraz úplne objasnené, predpokladá sa multifaktoriálna etiológia. Rozlišujeme tri základné formy hypospádie: distálne, stredné a proximálne formy. Diagnostika spočíva v jednoduchej aspekcii. Špeciálna príprava pred plastikou hypospádie spravidla nie je potrebná. Optimálny čas na korekciu hypospádie býva medzi 6. a 24. mesiacom života dieťaťa. Hlavným cieľom liečby je vytvoriť dostatočne širokú neouretru od miesta pôvodného ústia uretry až po vrchol glans penis, bez fistuly, striktúry alebo chlpov, ako aj rovný penis s estetickým kožným krytom. Pre zvolenie správneho terapeutického postupu je nutné definovať, či sa bude jednať o funkčne nevyhnutnú, alebo o estetickú operáciu.
Hypospádie je relativně častá vrozená anomálie, která spočívá v neúplném vytvoření většinou distální močové trubice.
Hypospadie je stav, kdy u chlapců není vytvořena celá močová trubice. Ta je krátká a ústí na spodní ploše penisu. Jedná se o vrozenou vadu, kterou před narozením téměř nelze diagnostikovat, ale lze ji chirurgicky korigovat.
Je to u chlapců, nedodělaná močová trubice, že je nějáká kračí než by měla být.
Tak jsem zase o něco "chytřejší", neznám a nesetkala jsem se s tím...
Tento příznak je následkem vrozené vývojové vady, kdy je močová trubice rozštěpena a její ústí je posunuto různě daleko od vrcholu penisu
to slyším poprvé, ale ,ale kianid o tom pěkně píše..zasvěceně
je to relativně častý jev kdy dojde k neúplnému vytvoření většinou distální močové trubice. s operační léčbou se žačíná u dětí ve věku 1-2 roky.
Týká se to močové trubice u chlapce.nejlépe se nechat informovat lékařem.
http://hradec-kralove.sanus.cz/cs/plasticka-esteticka-chirurgie/pece-o-zdravi/operace-vrozenych-vad/hypospadie/
Hypospadie je stav, kdy u chlapců není vytvořena celá močová trubice
je to rozštěp močové trubice na spodní straně. Ale je lepší nechat si vše důkladně vysvětlit lékařem
Hypospadie je stav, kdy u chlapců není vytvořena celá močová trubice. Ta je krátká a ústí na spodní ploše penisu. Jedná se o vrozenou vadu, kterou před narozením téměř nelze diagnostikovat, ale lze ji chirurgicky korigovat.
Relativně častá anomálie, která spočívá v neuplné vytvoření močové trubice
Hypospadie, rozštěp močové trubice na spodní straně, postihuje jednoho ze 125–300 narozených chlapců. Je jednou z nejčastěji se vyskytujících vrozených vývojových vad močových cest. Příčiny jsou dosud neznámé, uvažuje se o genetických a hormonálních vlivech. Dle uložení meatu se dělí na přední – 50% (glandulární, koronární, subkoronární), střední – 20% (penilní) a zadní – 30% (penoskrotální, skrotální, perineální). Samostatnou jednotku tvoří hypospadie s chordou. Přední hypospadie mohou způsobovat postiženým psychické trauma, u dalších forem jsou poruchy mikce a ejakulace, u vady spojené s chordou navíc nemožnost sexuálního styku. Vada by měla být diagnostikována ihned po narození neonatologem a do 3–6 měsíců posouzena dětským urologem. Léčba je chirurgická. V poslední době je snaha operovat jednodobě od věku 6 měsíců do 2 let. K vytvoření neouretry se pro přední formy hypospadie doporučuje tubulizace uretry ve dvou vrstvách s hlubokou dorzální incizí ploténky (plastika dle Snodgrasse – TIP). U střední a zadní se využívá k vytvoření chybějící uretry živených laloků nebo volných štěpů, zejména z bukální sliznice. Lalok je našit na ploténku metodou onlay dle Ducketa. Při nekvalitní nebo chybějící ploténce lze využít techniky inlay-onlay navržené Kočvarou, výjimečně se použivá tubulizovaného laloku dle Ducketa. Je důležité, aby výsledky uretroplastiky byly příznivé po funkční i kosmetické stránce.
vrozený rozštěp močové trubice (u mužů)